MENU

Održana 11. manifestacija Volim rukomet, igram rukomet!

January 31, 2018

U srijedu, 31. siječnja u velikoj dvorani SC Franko Mileta održana je 11. po redu manifestacija Volim rukomet – Igram rukomet.  Manifestacija okuplja učenike nižih razreda, od 1. do 4. razreda, dviju osnovnih škola, Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić, s njihovim područnim školama Vinež, Kature i Rabac.

Glavni cilj manifestacije je popularizirati rukomet i sport općenito, ukazati najmlađima na važnost bavljenja tjelesnim aktivnostima, poticati motivaciju za bavljenje sportom, stvarati uljuđene navijačke navike prihvaćanjem pozitivno odabranih sportskih i ljudskih uzora te približiti djeci rukomet kao sport s dugom tradicijom u Labinu.

Prateći ciljeve, manifestacija je osmišljenja na način da se učenici podijele u četiri tima (crveni, plavi, zeleni i žuti) te nije važno iz koje škole su članovi pojedinog tima. Prema tome jedan tim čine djevojčice i dječaci iz različite škole sve s ciljem da se u prvi plan stavi igra a ne rivalstvo među školama.

Timovi se natječu u dinamičnim igrama, osmišljene su razne štafetne igre s raznim  pomagalima, zatim “mini rukomet” te igra iznenađenja – igra različitih cikličkih kretanja i gađanja loptom u zadani cilj iz kretanja. Cilj je popularizirati rukomet kao sport te ukazati na važnost bavljenja tjelesnim i sportskim aktivnostima.